БОШЊАЧКИ ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ

May 11, 2018

Бошњачки Демократски Сојуз ѝм го честита големиот национален празник "Денот на Бошњачкото Знаме" на сите Бошњаци.
Денот на Бошњачкото знаме се одбележува на 11 Мај секоја година почнувајќи од 1991 кога е формиран Бошњачкиот национален совет во Нови Пазар.

May 1, 2018

„Ќе се бориме за правата на бошњачката заедница, подготвени да учиме и прифаќаме од поучените и подобрите. Бошњаците се автохтон народ на кого мора да му бидат обезбедени сите колективни и индивидуални права", рече Колашинац.

СКОПЈЕ (АА) - Денеска во Скопје се одржа о...

Please reload

Важни вести

Bošnjaci u Makedoniji osnovali novu političku stranku: Borićemo se za prava bošnjačke zajednice

May 1, 2018

1/2
Please reload

Неодамнешни вести

February 14, 2019

November 12, 2018

November 7, 2018

October 29, 2018

September 26, 2018

September 14, 2018

Please reload

Please reload

Архива
Please reload

Пребарување според тагови
Следете не
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square