Ден на Бошњачкото знаме

May 11, 2018

Бошњачки Демократски Сојуз ѝм го честита големиот национален празник "Денот на Бошњачкото Знаме" на сите Бошњаци.
Денот на Бошњачкото знаме се одбележува на 11 Мај секоја година почнувајќи од 1991 кога е формиран Бошњачкиот национален совет во Нови Пазар.

 

 

Споделете на Facebook
Споделете на Twitter
Please reload