Ден на Бошњачкото знаме

Бошњачки Демократски Сојуз ѝм го честита големиот национален празник "Денот на Бошњачкото Знаме" на сите Бошњаци. Денот на Бошњачкото знаме се одбележува на 11 Мај секоја година почнувајќи од 1991 кога е формиран Бошњачкиот национален совет во Нови Пазар.

#важнивести